Boerenkool chips maken: tips & recept

Zelf boerenkool chips maken is een leuke en gezonde manier om van deze voedzame groente te genieten. Boerenkool is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine K en calcium, en bevat ook vezels en antioxidanten. Door de groente te bakken in de oven, kun je knapperige en smaakvolle chips maken die een leuke afwisseling bieden op gewone chips.

Om zelf boerenkool chips te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 bos boerenkool
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder (optioneel)

boerenkool chips

Hoe boerenkool chips maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de boerenkool en verwijder de dikke stelen. Snijd de boerenkool in kleine stukjes en verdeel deze over een bakplaat.

Giet de olijfolie over de boerenkool en meng dit goed door elkaar, zodat alle stukjes bedekt zijn met olie. Strooi het zout en de knoflookpoeder over de boerenkool en meng dit opnieuw goed door elkaar.

Zet de bakplaat in de oven en bak de boerenkool chips gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat ze knapperig en lichtbruin zijn. Haal de chips uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze serveert.

Je kunt de boerenkool chips op verschillende manieren serveren. Probeer ze bijvoorbeeld met een dip van yoghurt en kruiden, of met een scheutje limoensap en chili vlokken voor een pittige smaak. Je kunt ook experimenteren met andere kruiden en specerijen, zoals paprikapoeder of cajunkruiden, om de smaak van de chips te veranderen.

Zelf boerenkool chips maken is een leuke en gezonde manier om van deze voedzame groente te genieten. Door ze zelf te bakken, kun je ze precies naar jouw smaak maken en genieten van knapperige en smaakvolle chips. Probeer het eens en maak je eigen boerenkool chips thuis.