Hoe lang boerenkool koken

Hoe lang kan je boerenkool koken?

De hele winter lang -en zelfs daarbuiten- kan je boerenkool koken. Boerenkool, een heerlijke groente die vooral als stammpot wordt opgediend, met worst en gemengd met gebakken spekjes.

boerenkool koken potDe bereiding

Hoe lang boerenkool koken moet, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Van huis uit heeft iedereen een voorbeeld hoe het daar op tafel kwam. Enigszins knapperige groenteblaadjes of smeuïg gaar gekookt tot aan snotgaar…het kan allemaal. Er zijn mensen die op de vraag hoe lang boerenkool koken moet zeggen dat dat wel drie kwartier moet zijn alvorens ze er aardappelen in de pan aan toevoegen om het daarna nóg een half uur te koken. Dat is de categorie ‘snotgaar’. Gulden middenweg is aardappels in een laagje water, kool daarbovenop, twintig tot dertig minuten met gesloten deksel lekker koken. Knapperige variant is aardappels opzetten, zodra het kookt de kool erbovenop en 15 tot 20 minuten laten meekoken.

Moet het persé een stamppot worden?

Een stamppot maken hoeft natuurlijk niet persé; hoe lang boerenkool koken die niet een éénpansgerecht met aardappels vormt; een minuut of 20 à 25. Rookworst er bij blijft lekker, maar ander vlees of vleesvervangende producten kunnen ook héél goed als je liever vegetarisch kookt. Eet smakelijk!.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *