Verhouding boerenkool aardappelen

verhouding aardappelen boerenkoolHoe bepaal je de verhouding boerenkool aardappelen

Natuurlijk ligt het aan je smaak, maar vergeet niet, dat de boerenkool iets slinkt, wanneer je deze kookt, dus kijk of de verhouding boerenkool aardappelen wel klopt. Je wilt je boerenkool wel terugvinden toch, wanneer je een stamppot boerenkool maakt? De juiste verhouding is ongeveer 500 gram boerenkool op 1 kg. aardappelen. Het ligt dus ook een beetje aan je smaak, je kunt gerust iets meer of iets minder gebruiken.

De verhouding van diepvriesboerenkool en aardappelen ligt iets anders

Diepvriesboerenkool is compacter en daarvan zou je ongeveer 350 gram op 1 kg aardappelen kunnen gebruiken. De groente is door het invriezen al aardig geslonken en zal dus niet veel meer slinken, bij het koken. Je zou dus kunnen stellen, dat de verhouding van boerenkool aardappelen verschillend is, naarmate ze zijn bewerkt. Diepvriesboerenkool slinkt nog maar matig, terwijl verse boerenkool nog redelijk slinkt. Er is ook boerenkool in potten verkrijgbaar. Hierbij gaat ongeveer dezelfde vergelijking op als met diepvriesboerenkool. de boerenkool is al bewerkt, dus zal amper nog slinken. De verhouding boerenkool aardappelen zal dan ook 350 gram op 1 kg. aardappelen zijn. Maar ook hier geldt, smaken verschillen, het mag gerust iets meer of minder zijn.


5 Responses to Verhouding boerenkool aardappelen

 1. Pim Hoogendorp schreef:

  Bedankt voor de duidelijke informatie! Ik heb EXACT uitgevoerd wat jullie zeiden en was een prachtig resultaat. Bon a petit zoals ze in Frankrijk zeggen!

 2. B. Maljers schreef:

  Asjemenou! Heel het internet afgeschuimd om de perfecte verhouding boerenkool aardappelen te vinden, en jullie hebben de perfecte info – topperssssssss!

 3. Jasmina B schreef:

  Ik heb jullie verhoudingen gebruikt, en waren perfect! Thanks!!

 4. Jan Oostijen schreef:

  Dit was een goede tip! Heb dit recept opgevolgd en het was een heerlijke stamppot boerenkool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *