Boerenkool puree maken: ons recept

Boerenkool puree is een lekkere en voedzame manier om van deze groente te genieten. Boerenkool is rijk aan vitamines en mineralen, zoals vitamine K en calcium, en bevat ook vezels en antioxidanten. Door de boerenkool te pureren, kun je een smeuïge en romige puree maken die een leuke afwisseling biedt op gewone aardappelpuree.

Om zelf boerenkool puree te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 bos boerenkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout

Hoe boerenkool puree maken

Verwarm een pan met water en breng dit aan de kook. Was de boerenkool en verwijder de dikke stelen. Snijd de boerenkool in kleine stukjes en doe deze in de pan met kokend water. Kook de boerenkool gedurende ongeveer 10 minuten, of totdat het zacht is.

Pel ondertussen het teentje knoflook en snijd dit in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een andere pan en fruit hierin de knoflook aan totdat het zacht is. Giet de gekookte boerenkool af en doe deze in de pan met de knoflook en de olie.

Voeg het zout toe aan de boerenkool en pureer dit met een staafmixer totdat je een gladde en smeuïge puree hebt. Als je wilt, kun je ook een klein beetje melk of room toevoegen om de puree nog romiger te maken. Laat de puree op laag vuur even doorwarmen voordat je hem serveert.

Je kunt de boerenkool puree op verschillende manieren serveren. Probeer bijvoorbeeld de puree met een stukje gebakken vis, of met een kipfilet of een gehaktbal. Je kunt ook een lekker stukje kaas toevoegen aan de puree, of wat gebakken spekjes voor een extra smaakvolle twist.

Zelf boerenkool puree maken is een leuke en gezonde manier om van deze voedzame groente te genieten. Door de boerenkool te pureren, kun je een romige en smeuïge puree maken die een leuke afwisseling biedt op gewone aardappelpuree. Probeer het eens en maak je eigen boerenkool puree thuis.