Kooktijd boerenkool
Hollands gerecht boerenkool
Een echt Hollands gerecht is toch wel boerenkool. Een heerlijke winterse kost. Boerenkool koken. De kooktijd van boerenkool is niet altijd makkelijk te zien of deze nu gaar is of niet. Pak een hoge pan met een laagje water en zout naar smaak. De kooktijd van boerenkool is ongeveer 25 minuten. Leg de deksel op de pan en houd de tijd goed in de gaten. Zet gelijktijdig de aardappels op zodat de kooktijd van de boerenkool gelijktijdig met de aardappels is. Laat een rookworst wellen in heet water deze moet ongeveer 20 minuten wellen in heet water. Leg de rookworst dus in het hete water als de boerenkool ongeveer 5 minuten kookt zodat deze tegelijk gaar is met de kooktijd van de boerenkool. Bak eventueel in de laatste 5 minuten van de kooktijd boerenkool de spekjes.
Zo heb je direct een lekkere jus voor de boerenkool
Zoals je ziet is de kooktijd van de boerenkool goed te combineren met de rookworst en de aardappels. Nu is t alleen nog een kwestie van de boerenkool en de aardappels afgieten en goed door elkaar heen te stampen. Ook handig als je een mixer met deeghaken kan gebruiken. En de spekjes en jus er bij. Eet smakelijk.